در راستای اجرای برنامه های بهداشتی و درمانی و توسعه شهر با حضور جمعی از مسئولین شهری نخستین جلسه کمیته بهداشت و سلامت در شهر نوش آباد برگزار گردید.
به گزارش اویی نیوز، رییس شورای اسلامی شهر نوش آباد در این جلسه اظهار داشت: در شهر ما رسیدگی به مسائل بهداشتی و درمانی یکی از اولویت های مهم شورا است و بهبود وضعیت بهداشتی و رفع معضلاتی که در این مسیر وجود دارد نیاز به برنامه ریزی و آموزش دارد.
سید حسین یدالهی گفت: در حال حاضر مهمترین مشکلاتی که در مسیر توسعه بهداشت و سلامت وجود دارد می توان به مسائل بهداشتی، خانه های مخروبه در سطح شهر، فاضلاب ورودی به کوچه های شهر، حیوانات ولگرد، حیوانات و پرندگان خانگی و بیماری های واگیر دار و غیر واگیر دار اشاره داشت.
سید حسین مستوری، کارشناس بهداشت و بیماری های غیر واگیردار در این جلسه عنوان کرد: توجه به بحث آموزش همگانی یکی از مهمترین مسائل است و در ارتباط با ارتقای سطح آگاهی افراد باید با استفاده از رابطین بهداشتی این امر را محقق نمود.
وی در ادامه افزود: اکنون بهترین راه برای آموزش همگانی استفاده از مکان های عمومی مانند: مساجد، سالن اجتماعات، نماز جمعه، مدارس است که مردم حضور پررنگ تری در این مکان ها دارند و با استفاده از حداقل زمان ممکن بهترین اطلاعات را به مردم منتقل نمود.
مسئول بهداشت محیط و حراست شبکه بهداشت آران وبیدگل نیز در این جلسه اظهار داشت: توجه به سلامت و بهداشت محیط در بحث بازار روز یا دوشنبه بازار در نوش آباد باید مورد اهمیت قرار گیرد و حداقل با استفاده از روکش آسفالت یا سنگ فرش از انتقال بیماری ها به مواد مصرفی مردم جلوگیری شود.
قاسم قاسم زاده گفت: از جمله مسائلی که باید مورد اهمیت قرار گیرد جمع آوری زباله و نظافت خیابان ها، توجه ویژه به اتباع افغانی، بیماری های واگیر دارد، سالک، شپش، وبا و … که با برنامه ریزی میتوان این مسائل را به حداقل رساند.
شهردار نوش آباد در ادامه این جلسه با تقدیر از اعضای کمیته سلامت گفت: شهرداری نوش آباد به یک آمادگی کامل رسیده تا با بهره گیری از توان واحد های مربوطه خود در بحث بهداشت و سلامت اقدامات موثری انجام دهد.
علی اصغر شقایقی در ادامه افزود: شهرداری با استناد به تبصره ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها جهت ارتقای سطح بهداشت و سلامت شهروندان جامعه آماده هر گونه اقدام عملی در این زمینه است.
عضو شورای اسلامی شهر نوش آباد نیز در این جلسه عنوان کرد: بحث آموزش و فرهنگ سازی یکی از مهمترین اصل ها در جامعه کنونی است و با بهره گیری از آن میتوان مشکلات موجود را حل و فصل نمود.
ناصر محرابی مقدم افزود: آگاهی رساندن و بالابردن اطلاعات عمومی مردم در خصوص بیماری های واگیردار و غیر واگیر دار و بحث بهداشت و درمان و سلامت جامعه می تواند به طور چشمگیری از پیشرفت بیماری ها جلوگیری نماید.
وی در ادامه عنوان کرد: آموزش به گروه های هدف از طریق بروشورها، استندهای تبلیغاتی و استفاده از افراد متخصص در مدارس، مساجد و جلسات اختصاصی در ارتباط با گروه ها مانند: دانش آموزان، بانوان و… در این زمینه پیشگیری و بهبود وضعیت سلامت و بهداشت در جامعه تاثیر بسزایی دارد.
رییس مرکز بهداشتی و درمانی شهید اخباری نوش آباد با اشاره به بحث بهداشت و سلامت عنوان کرد: توجه به سه بخش سلامت روح، سلامت جسم و سلامت رفاه اجتماعی در جامعه امروزی باید مورد اهمیت قرار گیرد.
دکتر عزیز اله جمالی گفت: برای بهبود وضعیت بهداشتی و درمانی باید به مسائلی همچون رشد جمعیت جوان کشور، توجه به تحصیل و اشتغال، مسکن و ازدواج (بهداشت روانی) مورد توجه باشد.
وی در ادامه افزود: ما باید آموزش را مهمترین مسئله و در سرلوحه کار خود قرار دهیم چراکه هزینه پیشگیری و آموزش همیشه کمتر از درمان آن است.
جمالی در ادامه با انتقاد از کمبود امکانات اظهار داشت: برای تحقق این امر اختصاص امکانات فیزیکی و تجهیزات فنی از مهمترین نیازها برای اجرای آموزش است که برای هر چه بهتر صورت گرفتن و انجام دادن آن به این امکانات نیاز است ولی اکنون با کمبود این تجهیزات روبرو هستیم.
دکتر مرضیه اخباری، کارشناس واحد سلامت روانی و اجتماعی معاونت دانشگاه علوم پزشکی کاشان به نقش موثر سازمان های مردم نهاد در زمینه بهداشت و سلامت اشاره داشت و مطرح کرد: بهره گیری از توان تشکل های مردمی NGO ها و تشکیل این نهادهای مردمی در سطح شهر و بررسی و شناخت مشکل های بهداشتی خصوصاً بهداشت روانی می تواند در کاهش آمشکلات نقش بسزایی داشته باشد.
وی در ادامه عنوان کرد: این تشکل ها با شناخت گروه های هدف ( مدارس، دانش آموزان، موتورسواران، اعتیاد) اقدامات مطلوبی در آموزش و پیشگیری داشته باشند.


